Wednesday, March 28, 2012

"Ilusad olendid" jõuab kinolinale 2013 veebruaris


Kami Garcia ja Margaret Stohli raamatusarja "Lummajate kroonika" esimene osa"Ilusad olendid" jõuab kinolinale 2013. aasta veebruaris. Praeguseks on rollidesse kinnitatud Jeremy Irons (Macon Ravenwood), Emma Thompson (Proua Lincolne/ Sarafine), Viola Davis (Amma), Alice Englert (Lena) ja Jack O´Connell (Ethan). Filmi režissöör on Richard LaGravenese ("Madisoni maakonna sillad", "Vesi elevantidele") ning tootja Warner Brothers loodab sellest filmist konkurenti "Näljamängude" sarjale, millest on plaanitud teha neli filmi.

Eesti keeles on raamatusarjast praeguseks ilmunud kaks esimest osa, "Ilusad olendid" ning "Ilus pimedus". Kolmas osa "Ilus kaos" ilmub sügisel 2012. Praeguste plaanide kohaselt on raamatusarjas neli raamat, viimase pealkirjaks saab ilmselt "Ilus lunastus.

Raamatu tegevus toimub USA lõunaosariikides asuvas Gatlini maakonnas.

Lena Duchannes on hoopis teistsugune kui kõik, keda Gatlini väikelinnas eales nähtud, ja ta näeb kõvasti vaeva, et varjata oma võimeid ning needust, mis on tema suguvõsa kummitanud juba mitu põlve. Kuid isegi rohtunud aedade, süngete soode ja murenevate surnuaiamüüride keskel pole võimalik saladust igavesti varjul hoida.

Ethan Wate’i, kes loeb kuid, mis on jäänud selle ajani, kui tal on võimalik Gatlinist põgeneda, hakkavad painama unenäod kaunist tüdrukust, keda ta pole kunagi kohanud. Ent kui Lena kolib elama linnakese kõige vanemasse ja kurikuulsamasse häärberisse, kisub mingi arusaamatu jõud teda tüdruku poole ja ta otsustab välja selgitada, mis side see on, mis neid seob.

Linnakeses, kus üllatusi pole, võib üksainus saladus kõik täiesti teiseks muuta.

Mõned armastajad on teineteise jaoks kui loodud … teiste peal lasub needus.

Amazon.com valis „Ilusad olendid“ 2009. aasta parimaks noorteromaaniks, raamat on olnud viimase aja müüdumaid omas teemas, tõlgitud või tõlkimisel kümnetesse keeltesse.

Kami Garcia on nagu Amma, väga ebausklik, ja nagu iga endast lugupidav lõunaosariikide juurtega tüdruk, teeb ta küpsiseid käe vahel ja pirukaid ülejääkidest. Kami õppis George Washingtoni Ülikoolis ja omandas seal magistrikraadi haridusteadustes. Ta on õpetaja ja lugemisnõustaja ning juhatab laste ja teismeliste lugemisringe.

Margaret Stohl on nagu Lena, keda kirjutamine on probleemidesse ja neist välja aidanud juba sellest ajast peale, kui ta viisteist oli. Ta on kirjutanud ja kujundanud hulga populaarseid videomänge ja sel põhjusel kannavad ka tema kaks halvasti kasvatatud hagijat nimesid Zelda ja Kirby. Margaret õppis Amherstis ja Yale’is ning sai magistrikraadi inglise keele alal Stanfordist.

No comments:

Post a Comment